23 tot en met 28 augustus 2021 vindt de allereerste Leidse Zwemwaterweek plaats

Van 23 tot en met 28 augustus 2021 vindt de allereerste Leidse Zwemwaterweek plaats. Gedurende deze week is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Zwemvierdaagse, een Obstacle Swim, een recreatieve Triatlon, workshops en clinics.

Het fundament van deze sportweek in het water is de traditionele Zwemvierdaagse die op 23/08 om19.00u van start gaat in Zwembad De Vliet. De Zwemvierdaagse bestaat uit vier dagen 10 baantjes van 50 meter zwemmen waarna de deelnemers het traditionele zwemvierdaagse kruisje in ontvangst kunnen nemen. Iedere dag is er gezorgd voor entertainment rondom het pas gerenoveerde openlucht zwembad.

Nadat de zwemvierdaagse deelnemers het bad verlaten hebben is er vanaf 20.30u ruimte voor demonstraties en clinics. Deze worden verzorgd door E.L.S.Z.W.V. Aquamania Gymsport Leiden, Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso, de Leidse Studenten Duikvereniging, de Leidse Reddingsbrigade, Levitas, ZVL-1886 .
Verder is er tijdens de Leidse ZwemWaterWeek op dezelfde avonden, maar in een ander zwembad ruimte voor een Obstacle Swim. Deze vindt plaats in Zwembad De Zijl en gaat ook dagelijks vanaf 19:00u van start. De Obstacle Swim. is een stormbaan in het water die elke dag zwaarder wordt. Niet alleen als parcours maar ook omdat dat deelnemers per dag meer kleding aan moeten trekken waardoor het bereiken van het einde van de baan per dag een grotere uitdaging wordt.

Inlcuzio Leiden organiseert tijdens de Leidse ZwemWaterWeek dagelijks van 9:00u – 13:00u de Recreatieve Triatlon. Aan deze triatlon kan iedereen meedoen die wil bewegen door de een combinatie van fietsen, lopen en zwemmen. Locatie van deze triatlon is Zwembad De Vliet.

Eerder genoemde verenigingen zorgen ook voor workshops in het water. Op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus vanaf 15:00u in Zwembad De Zijl.

Liefhebbers kunnen vooraf inschrijven via: www.LeidseZwemWaterWeek.nl. Naast de ticketprijzen is daar het gehele programma van de Leidse ZwemWaterWeek terug te lezen. Voor de workshops is vooraf inschrijven verplicht.

De Leidse ZwemWaterWeek is een initiatief van de de Stichting Sport in Beeld én Leidse Water in samenwerking met de sportverenigingen E.L.S.Z.W.V. Aquamania Gymsport Leiden, Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso, de Leidse Studenten Duikvereniging, de Leidse Reddingsbrigade, Levitas,
ZVL-1886 én Incluzio Leiden.

Deze sportactiviteit is mede mogelijk gemaakt door het Leids Sportakkoord.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*