Dames Scylla dankzij topweek alsnog naar play-offs

De dames van Scylla hebben zich zaterdag alsnog verrassend weten te plaatsen voor de play-offs van de Eredivisie tafeltennis voor het landskampioenschap. De 5-2 overwinning bij Tanaka in Etten-Leur bleek uiteindelijk ruim voldoende voor de vierde plek in de eindrangschikking.

Scylla en concurrent Westa stonden weliswaar precies gelijk, maar de wedstrijd van Westa vorige week tegen VTV was uitgesteld naar afgelopen vrijdag waardoor de Limburgsen nog een wedstrijd tegoed hadden. Toen vrijdagavond de uitslag bekend werd (7-0 voor VTV), gloorde er weer hoop bij de Leidse ploeg.

Zaak was om zelf in ieder geval te winnen bij hekkensluiter Tanaka. Dat lukte, al ging dat minder makkelijk dan wellicht op voorhand was gedacht. Marie Depuydt had in de eerste partij haar handen bijvoorbeeld meer dan vol aan routinier Sophie Dijkers. De vijfde game moest de beslissing brengen en die ging ruim naar Marie. De tweede overwinning van Marie, tegen Julia Janssen die kansloos werd gelaten, was een stuk overtuigender. Dat gold zeker ook voor de twee 3-0 zeges van Esmee van Marwijk op Dijkers en Janine Snoep waarin Esmee simpelweg te sterk was. Esmee en Marie wonnen samen de dubbel na een moeizame eerste game ook vrij eenvoudig. Aan de (net als Esmee en Marie) door Scylla zelf opgeleide Isabelle Tegelaar de ondankbare taak om de in topvorm verkerende Maaike van de Pavoordt (vakantie) te vervangen. Tegen Janssen (3-1 nederlaag) had Isabelle kansen op meer en was ze min of meer gelijkwaardig. De noppen van Snoep (3-0 verlies) waren Isabelle helaas te machtig, al kwam ze in de derde game nog heel dichtbij.

Toen bleek dat concurrent Westa toch wel enigszins tegen de verwachting in met 5-2 bij DHC had verloren, was plaatsing voor de play-offs een feit. Als beloning mogen de Leidse dames volgende week in de halve finale op bezoek bij kampioenskandidaat nummer één Dozy Den Helder. Met Gogorita, Gunsing (tevens lid van Scylla) en Nederlands kampioene Men hebben zij drie dames die dit seizoen nog ongeslagen zijn. Daarnaast maken ook de zeer talentvolle Tanya Misconi en Dobrila Jorguseska deel uit van de Helderse ploeg. Kortom: onze Leidse dames zullen boven zichzelf uit moeten stijgen om Dozy Den Helder uit de finale te houden.

Tekst: Hans van Marwijk/Scylla
Foto: Wim de Leeuw

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*