Toernooien in het Buitenland

In Nederland bevinden we ons momenteel nog middenin de coronacrisis en worden de maatregelen zelfs weer aangescherpt. In sommige andere landen zijn er echter al weer meer mogelijkheden voor het organiseren van dartsevenementen. Zo krijgen we momenteel veel vragen over de toernooien die de PDC weer organiseert.

De PDC heeft in het Verenigd Koninkrijk te maken met de Britse regering. Zij hebben toestemming om weer diverse ‘evenementen’ te organiseren, waar ook buitenlandse spelers aan deel kunnen nemen. Na de Pro-tour en Euro-tour is inmiddels ook de Challenge-tour hervat en wordt er een kwalificatie serie georganiseerd bij de dames voor de Grandslam en het PDC WK.

Belangrijke update:
In elk land gelden andere regels met betrekking tot een eventuele verplichte quarantaine. Ook in Engeland is de situatie rondom de coronacrisis alles behalve rooskleurig.
Momenteel geldt voor de situatie in de UK dat spelers van buiten de UK, die deelnemen aan PDC toernooien, bij aankomst in de UK niet in verplichte quarantaine hoeven. Uiteraard kunnen ook deze regels op elk moment weer veranderen. Sinds 13 oktober jl. moeten Nederlanders die terugreizen naar Nederland vanuit de UK verplicht 10 dagen in thuisquarantaine. Voor de actuele situatie kan je kijken op deze website van de rijksoverheid.
De uitzondering op de verplichte quarantaine in de UK van de Britse regering m.b.t. PDC toernooien geldt sowieso niet voor de verplichte quarantaine in Nederland.

Daarnaast geldt voor alle Nederlanders dat het Verenigd Koninkrijk momenteel is aangemerkt als code oranje. Dat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Indien spelers besluiten wel af te reizen naar een code oranje gebied kan dit gevolgen hebben voor de dekking van de reis- en ziektekosten verzekering.

Momenteel liggen bijna alle dartevenementen wereldwijd stil. Echter gaat het in sommige landen momenteel een stuk beter dan in Nederland, waardoor de mogelijk bestaat dat er ergens in de komende maanden ook in andere landen weer evenementen zullen zijn. Dan gaan dezelfde vragen spelen als die nu gelden voor reizen naar PDC toernooien. Omdat de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen kunnen wij in dit bericht geen specifieke vragen beantwoorden. Want deze antwoorden kunnen een paar uur later alweer achterhaald zijn.

We begrijpen dat je als speler, juist in deze tijd, tegen verschillende vragen aanloopt. Natuurlijk reizen alle spelers op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid af naar buitenlandse toernooien, maar wij willen alle spelers natuurlijk graag helpen. De NDB heeft korte lijntjes met diverse partners en instanties waarmee we kunnen schakelen. Mocht je als speler dus vragen hebben, weet dat je dan ook altijd contact kan opnemen met de NDB via de mail of via de telefoon: 030 – 2081 180.