NIEUWS

DBBR Supercup titel 2023 voor Dartshop Leiden (VIDEO)

Reclame

De mannen van Dartshop Leiden hebben gisteravond vrijdag 8 september de DBBR Supercup titel op hun naam geschreven, in een spannende finale waren de mannen uit Leiden uiteindelijk met 5-4 te sterk voor de Eredivisie kampioen Downstairs 1 uit Katwijk.

In de roundrobin was het een zenuwachtig begin van beide teams, Kristiaan de Boer won voor Dartshop Leiden en vervolgens won Jeffrey de Winter voor Downstairs 1, Alex Mos wist vervolgens de Katwijkers op een 1-2 voorsprong te zetten maar het was Marco Custers met een hele sterke leg (99 gemiddeld) die Dartshop Leiden terugbracht naar 2-2, vervolgens wisten Stephan van Duijvebode, Alex Mos en Jeffrey de Winter alle drie hun leg te houden en zo de eredivisie kampioen op een 0-1 voorsprong te zetten.

Waar ik eerder aangaf dat Downstairs de beste papieren had, bleek het ook in deze wedstrijd toch weer heel anders te lopen want in de singles was Kristiaan de Boer met 4-1 te sterk voor Stephan van Duijvenbode, niet dat Stephan geen kansen krijgt, die waren er volop, maar ook bij darts gaat het om het afmaken en daar was Kristiaan in deze wedstrijd een meester in, met een 14, 20, 18 en 21 darts leg weet hij de wedstrijd met 4-1 binnen te slepen en zetten hij zijn team op 1-1 in de wedstrijd.

In single twee was het Jeffrey de Winter die eigenlijk geen moment in de problemen kwam tegen Richard Geers, hij weet via een 17 darts de 0-1 te maken, vervolgens pakt Richard met 15 darts leg 2, maar dan knalt Jeffrey door naar 1-3 via een 19 darts en 23 darts, maar Richard blijkt TAAI! vecht zich met twee keer een 19 darts leg terug naar 3-3 en in de beslissende 7e leg maken beide spelers aansprak op de winst maar is het toch Richard met 28 darts die de winst pakt en Dartshop Leiden naar een 2-1 voorsprong in de wedstrijd brengt.

Vervolgens maken ook Alwin Kamphuis en Alex Mos er een op en neer wedstrijd van, met 17 darts gaat de eerste leg naar Alwin, vervolgens is Alex de sterkste in het afronden en pakt via 20 en 27 darts de 1-2 voorsprong, toch is Alwin nog niet klaar hij pakt met twee keer een 21 darts leg de 3-2 voorsprong lijkt op weg naar de zege maar dan slaat Alex toe met 16 darts voor de 3-3, ook hier is de beslissende leg een spannende voor beide en is het Alex die aan het langste eind trekt met 25 darts en zo Downstairs 1 terug brengt in de wedstrijd naar 2-2.

Marco Custers was in de roundrobin scherp, maar krijgt te maken met ”De Meester” Henny v/d Ster, en Custers krijgt kansjes maar Henny pakt direct leg 1 met 17 darts, vervolgens heeft hij leg 2 met 15 darts (tops-tops) en er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar Custers heeft stappen gemaakt afgelopen jaar knokt zich naar 2-2 met 13 en 24 darts maar dan gooit Henny de wedstrijd op slot met 17 en 20 darts pakt hij de 2-4 zege en brengt hij Downstairs 1 naar een 2-3 voorsprong in de wedstrijd.

Werk aan de winkel voor Dartshop Leiden, nou laat dat werken maar achter wegen het is al wat later op de avond en de koppels Alwin Kamphuis/Marco Custers en Stephan van Duijvenbode/Jeffrey de Winter sussen elkaar in slaap, via 1-0, 1-1, 2-2, 2-2 weten Alwin/Marco de eerste koppel over de streep te trekken en staat Dartshop Leiden weer op gelijke hoogte met Downstairs 1 (3-3)

In koppel twee zijn Alex Mos en Henny v/d Sterk scherp aan de oche en weten zij met 1-3 te winnen van Kristiaan de Boer en Richard Geers. Gaat de eindzege in deze Supercup dan toch naar Katwijk? nog één punt verwijderd van de eindzege.

Alex en Henny ruiken de Supercup titel, maar Alwin Kamphuis en Marco Custers steken er een stokje voor,  en verslaan Alex/Henny met 3-2 en zorgen ervoor dat de wedstrijd beslist gaat worden in de laatste koppel!

Een gouden wissel of een flop? Downstairs 1 wisselt Stephan van Duijvenbode en Jeffrey de Winter en brengt voor de laatste koppel het zeer ervaren duo Martin van Beelen en Elmer Kralt in, Dartshop Leiden neemt geen enkel risico en laat Kristiaan de Boer met Richard Geers staan, het zijn Elmer en Martin die brutaal de 0-1 voorsprong pakken, vervolgens komen er kansen Elmer mag twee keer op de dubbel aanleggen voor een 100+ finish maar mist op een haartje! en daar weten Kristiaan en Richard wel raad mee! want die lopen uiteindelijk naar een 3-1 zege en weten zo de DBBR SuperCup 2023 binnen te halen.

Gezien de avond misschien wel de meest terechte uitslag, kansen waren en natuurlijk over en weer, maar Dartshop Leiden was uiteindelijk net even iets scherper, de toon is gezet of Dartshop Leiden nu ook mee gaat doen om de titel in de eredivisie valt nog te bezien, maar na de Beker is dit toch een fantastische prijs om het seizoen mee van start te gaan.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button