DIOK strijdend langs Ascrum

Het is meer dan een maand geleden dat het team van RC DIOK op het eigen gras een wedstrijd speelde, maar op zaterdag 20 november mogen ze dan eindelijk weer. Dit keer staat de Amsterdamse studentenclub Ascrum op het programma. Helaas zijn de tribunes en zijlijnen deze zaterdag vanwege de huidige maatregelen weer leeg en stil, maar dat mag de strijdlust in het team niet drukken. DIOK zet alles op alles om de winst en 5 punten in Leiden te houden.

Hoewel de nieuwe headcoach die in januari aankomt inmiddels is aangekondigd, treedt de Leidse ploeg vandaag aan onder leiding van interim-coach Marcel van Loon met hulp van backscoach Vuyisile Mbula.

De kick-off is voor de thuisploeg die daaropvolgend direct goede druk in combinatie met harde tackles uitoefent op Ascrum. Maar ook Ascrum geeft niet snel thuis en oogt fel en energiek en weet in de eerste tien minuten de score op 0-0 te houden.

Na 12 minuten speeltijd wordt de score pas geopend na een mooie break van Wolf van Dijk, waardoor de bal via Daan van der Avoird bij captain Ross Bennie Coulson terecht komt, die vervolgens over de tryline duikt. Na een rake conversie van Pierre Mounal staat de score op 7-0. Ascrum laat zich niet kennen en zet weer grote druk op DIOK en weten daaruit een penalty te krijgen, die tussen de palen gaat en de stand op 7-3 zet.

DIOK weet inmiddels de energie van Ascrum te matchen en heeft in de hele wedstrijd de overhand in de scrums. De thuisclub krijgt daardoor een aantal penalties mee, maar daaruit worden geen punten gescoord. Het is opnieuw Ascrum, die na een gele kaart voor DIOK, wel een penalty weet te benutten, het is dan 7-6.

De spirit zit erin bij Ascrum die met mooi aanvallend spel van zijlijn naar zijlijn speelt en daarmee de tryline haalt. De conversie gaat helaas mis en dus met nog een paar minuten op de klok in de eerste helft de score op 7-13 weet te brengen.

DIOK wordt wakker en het vuur komt weer naar boven: captain Ross Bennie Coulson komt direct terug met een tweede duik over de tryline die wordt geconverteerd door Pierre Mounal. Nog geen drie minuten later scoort teamgenoot Wolf van Dijk ook nog eens uit een super scrum van de Leidse kant. Pierre Mounal kickt weer raak en de ploegen gaan met 19-13 de rust in.

De tweede helft begint rommelig aan beide kanten en ook Ascrum krijgt een gele kaart. Na 10 minuten maakt Pim van Dam een mooie break, waaruit hij ook nog een penalty weet te krijgen. DIOK kiest voor een scrum en ook deze keer zijn zij oppermachtig en scoort Wolf van Dijk zijn tweede try. Met de conversie van Pierre Mounal komt de score op 26-13.

De heren van DIOK komen goed in de wedstrijd en met nog drie tries van spelers Lio, Pim en Ross Bennie Coulson en 1 try tegen van Ascrum komt de eindstand op 45-27. Coach Marcel van Loon is na afloop van de wedstrijd tevreden: “De eindscore is in lijn met onze verwachting. Ascrum is een stevig studententeam en ze hebben ons laten vechten voor de winst. Het is heel erg mooi om te zien hoe onze jonge backline vandaag werd uitgedaagd, maar toch heeft weten te presteren. Dat geeft een positieve kijk op de toekomst.”

Ook captain Ross Bennie Coulson, die na vandaag opnieuw een hattrick op zijn naam heeft staan, is positief: “Het was een harde pot vandaag en we hebben het publiek ook echt gemist vandaag. Ook ik ben extra trots op de jonge gasten die vandaag mooi spel hebben laten zien. Dat is ook waar het nu allemaal om draait, zij zijn tenslotte our next generation – de toekomst van onze club. We gaan de komende week weer hard trainen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor onze wedstrijd van volgende week tegen Eemland. Ik heb er zin in!”

Bron/Tekst: DIOK Facebook

De wedstrijd is in zijn geheel hieronder terug te zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*