DIOK wint aantrekkelijk duel van The Bassets

Leiden, 11 december 2021. Op de eerste zonnige dag in weken staat er een derby op het programma voor het Leidse DIOK. Omdat het team op het hoogste niveau van Nederland speelt, de Ereklasse, mag deze competitie wel doorgang vinden. Zonder publiek, maar met een livesteam voor de fans, wordt de wedstrijd afgetrapt.

The Bassets starten de wedstrijd sterk. DIOK daarentegen lijkt nog even wakker te moeten worden. De Sassenheimers leggen direct druk op de defensie van DIOK en verrassen de thuisploeg met een snelle try. De conversie is raak en de Leidse hoofdmacht kijkt na vijf minuten tegen een achterstand aan, 0-7.

Een kwartier later krijgen de Bassets een penalty mee. Het schot op de palen gaat mis. Als DIOK niet al wakker was, dan is het team dat nu zeker wel. Ze slaan in de 25e minuut dan ook terug terug. Ross Bennie-Coulson legt de bal over de lijn en Pierre Mounal converteert, de stand is weer gelijk, 7-7. Tien minuten later scoort gelegenheids-captain Wolf van Dijk en is het weer Mounal die converteert, 14-7. Met die stand gaan de ploegen de rust in.

Sterk uit de rust
De rust heeft DIOK schijnbaar goed gedaan. De mannen komen sterk uit de rust en domineren onmiddellijk het spel. Vijf minuten in de tweede helft is het weer Bennie-Coulson die scoort. Met de rake conversie komt de stand op 21-7. Diok komt echt in haar spel en vijf minuten later scoort Daan van der Avoird na mooi samenspel in de verre hoek, 26-7. Dan is het tweede rijer Jordan Kersten die een try voor DIOK zijn rekening neemt, de bijbehorende conversie is raak, 33-7. Een stevige aanval van de Bassets in de slotfase volgt. Eeen try is het resultaat en de Bassets verkleinen het gat op het scorebord. De eindstand wordt daarmee bepaald op 33-14.

We verwachtten een moeilijke pot
Wolf van Dijk, die deze wedstrijd voor het eerst de rol van captain op zich nam was tevreden na de wedstrijd: ‘De Bassets begonnen sterk, wat ons na vijf minuten een achterstand opleverde. Dat deden ze goed. Gelukkig kwamen we goed terug’, vervolgt hij lachend. ‘Tegen de Bassets is het natuurlijk een derby, we verwachtten een moeilijke pot. We wilden vooral een goede wedstrijd neerzetten en dat hebben we denk ik gedaan’.

De competitie tot nu toe
In de competitie neemt DIOK de vierde positie in. Met een wedstrijd minder gespeeld staat DIOK op 11 punten achterstand van koploper RFC Haarlem. In deze fase van de competitie is het zaak voor DIOK om bij d eerste acht te eindigen. Die acht ploegen zullen namelijk in de tweede fase strijden om het landskampioenschap.

Direct na de wedstrijd stonden de captains van beide teams voor de camera.

Tekst: Welmoet Lugt/PR DIOK

Interviews na de wedstrijd met beide captains

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*