Bij een livestream worden beeld en geluid via het internet rechtstreeks verzonden naar meerdere ontvangers (kijkers). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bestaande online streaming platformen zoals YouTube, Vimeo, Facebook, etc. Op een kleine vertraging na door de streaming platformen is een livestream is dus altijd realtime

Bij een livestream wordt er op uw locatie de volgende apparatuur geplaatst en gebruikt om beeld en geluid professioneel live te streamen naar uw kijkers:

 • Camera’s
 • Videoregie
 • Audioregie
 • Microfoons
 • Internet verbinding

De camera’s sturen de beelden naar de videoregie. Hier schakelen wij tussen de verschillende camera beelden en voegen daar eventueel andere content zoals film, foto’s, presentaties, sponsors, reclame, scorebord, klok etc. aan toe. De microfoons en eventuele audio output van uw locatie is verbonden met de livestream, wij zorgen voor een goede mix tussen de verschillende microfoons en eventuele andere audiobronnen. Dit signaal wordt vervolgens naar de centrale livestream regie gestuurd. Het complete signaal uit de video en audio regie wordt vervolgens via een bestaande of aangelegde internetverbinding gestreamd naar de gewenste platformen.

Begrijpelijk dat je snel wilt weten hoeveel een livestream kost, alleen is elke livestream uniek – ook die van jou.

Afhankelijk van je wensen zullen we een offerte opstellen. Deze factoren hebben invloed op de prijs:

 • Aantal camera’s
 • Lengte van de uitzending
 • Wel/niet audio (microfoons etc.) op locatie aanwezig
 • Huisstijl verwerken in de uitzending
 • Extra effecten
 • Reiskosten vanuit Voorschoten

Als je precies wil weten hoeveel een livestream voor jouw project kost, neem contact met ons op! We stellen vrijblijvend een offerte voor je op.

In principe is alles mogelijk. We kunnen streamen naar een website of jouw eigen kanalen op Facebook, YouTube, etc. We kunnen het ook via onze eigen Platform Honsbeek Media verzorgen waarop wij al ruim 1000 volgers hebben.

Op het moment van schrijven hebben we al 150 uitzendingen succesvol gestreamd, waaronder uitzendingen voor de KNZB, KNLTB, Sportverenigingen, Uitvaartverzorgers en Particulieren.

Deze streams hebben bij elkaar ruim 350.000 mensen bereikt! Tot nu toe ontvangen we veel complimenten

Benieuwd hoe dit eruit zag? Stuur ons een mail, dan kunnen we een voorbeeld sturen.

We hebben Meerdere mobiele HD camera’s die we aansluiten op een video switcher, waarmee door middel van regie wisselen van camera.

Dit beeld gaat naar broadcasting software waar we extra effecten, media en jouw huisstijl toevoegen aan de uitzending.

Ook hebben we professionele audio inputs, het is daardoor ook mogelijk om audio van derden te koppelen aan de stream, bijvoorbeeld de geluidsapparatuur in een theaterzaal, sport locatie of een andere audiobron.

Voor projecten die meer techniek vereisen huren we extra apparatuur, maar meestal komen we wel rond met onze set.

Uiteraard! We kunnen indien gewenst de uitzending opnemen. We kunnen zelfs een stream eerst lokaal opnemen en later pas publiekelijk uitzenden.

Na de livestream uitzending kunnen we u dan tevens de link sturen om de volledige uitzending te downloaden.

We hebben zelf geen locatie of studio ter beschikking.

We komen op de dag van opname naar jouw locatie toe en zorgen dat daar alles op tijd klaargezet wordt.

Wij zorgen dat de livestream goed verloopt, we hebben enkel stroom en een internetaansluiting op jouw locatie nodig. Maar ook als dit ontbreekt zijn hier alternatieven voor. (vraag hier naar!)

Voor het kijken van een livestream ontvangt u een link die verwijst naar de livestream. De livestream kan vervolgens gekeken worden met een computer, laptop, tablet of telefoon. In de meeste gevallen is een internet browser voldoende. Bij sommige platformen kun je ook gebruik maken van (gratis) apps.

Afhankelijk van het type evenement of bijeenkomst kunt u kiezen voor een open of een besloten livestream. Dit bepaalt wie er allemaal kan kijken naar uw livestream.

 • Open livestream: Bij een open livestream kan iedereen die de link heeft, de livestream kijken. Een open livestream is zeer geschikt voor reclame of marketing doeleinden.
 • Verborgen livestream: Bij een besloten livestream ontvangt de kijker een link en een wachtwoord die nodig is om de livestream te bekijken. Alleen kijkers met een verborgen link kunnen dus kijken naar de livestream. (wij zenden deze verborden link op tijd naar u toe zodat u hem kunt verspreiden onder uw publiek.)