SPORT

Jacco Vooijs per direct gestopt als coach waterpolodames ZVL-1886

Jacco Vooijs is per direct gestopt als coach van de waterpolodames van ZVL-1886. De 52-jarige Katwijker nam de beslissing, ondanks een prima competitiestart, zelf:

“Helaas ben ik er al vroeg in het seizoen achter gekomen dat het intensief trainen en coachen van een Eredivisie-ploeg voor mij op dit moment niet lukt.”

Voor Vooijs was het zijn eerste seizoen als hoofdcoach. ZVL-1886 staat derde in de competitie en verloor slechts één van de vier gespeelde wedstrijden. Vooijs:

“Het begeleiden van een waterpoloteam op het hoogste niveau is een uitdagende en veeleisende taak die een aanzienlijke hoeveelheid tijd en energie vergt. Na een zorgvuldige overweging heb ik besloten dat de combinatie van deze verantwoordelijkheden met mijn privéleven en mijn eigen bedrijf niet langer haalbaar is. Het was een moeilijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is voor mijn toekomst en die van de ploeg.”

Technisch directeur van ZVL-1886, Iefke van Belkum-Nederend, reageerde met begrip op het besluit.

“Het is bijzonder jammer dat we zo vroeg in het seizoen afscheid moeten nemen van Jacco als coach. Zijn bijdrage aan onze selectie was van grote waarde de afgelopen jaren en we zullen hem missen. Uiteraard respecteren we zijn besluit en bewonderen zijn eerlijkheid. Toch moeten wij snel door en we zullen er alles aan doen om snel een duurzame oplossing te vinden.”

De dames van ZVL-1886 speelden afgelopen zaterdag met 12-12 gelijk tegen Het Ravijn, met clubicoon Jacob Spijker in de rol als interim-coach. De trainingen worden voorlopig waargenomen door Gert-Jan Coevert en Pascal Velting, de coaches van dames 2 en dames 3.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button