LEIDS ONTZET VAN START MET WINST RC DIOK

ONZE HOOFDSPONSORS


Het is zaterdag 2 oktober 2021 en hoewel in het centrum het feest van het Leidsch Ontzet al is losgebarsten, moeten de spelers van DIOK de feeststemming nog zien binnen te slepen. Nadat de wedstrijd tegen URC niet door kon gaan, staan deze week de Oysters op het programma.

Na een mooie zonnige ochtend, verschijnen een klein uur voor de wedstrijd de vertrouwde 3 oktober wolken aan de hemel en begint het te regenen zoals we gewend zijn op 2 en 3 oktober. Het feest kan beginnen.

De Oysters trappen de wedstrijd af en beginnen eager aan de wedstrijd. Ze weten meerdere aanvallen van de Leidse club tegen te houden met een goede verdediging. De captain van DIOK, Ross Bennie-Coulson, ontbreekt op het veld wegens een opgelopen wond tijdens de warming up die gehecht moet worden. Na 10 minuten speeltijd moet ook Tom van Loon het veld verlaten door een blessure.

DIOK nadert vele keren de tryline, maar alle aanvallen blijven onbenut door meerdere fouten, die in sommige gevallen zijn te wijten aan het 3 oktoberweer. Dit resulteert in 2 penalty’s voor de Oysters die beide door het midden van de palen gaan en de score in de 27e minuut op 0-6 zetten. Daarmee laten de Oysters zien dat zij zijn gekomen om te winnen.

Pas in de 30e minuut wordt het harde werk van DIOK beloond. Mees van Oord maakt een mooie break kan na een snelle ruck van zijn teamgenoten die dan eindelijk de bal achter de tryline drukken. Ilie Greeve converteert de try en zet de stand op 7-6.

Het begint met de minuut harder te regen wat zorgt voor een slordige wedstrijd op het veld aan de Smaragdlaan. De Oysters krijgen opnieuw 2 penalty’s, maar missen de palen en dus ook de punten. Dan verschijnt de DIOK captain toch ten tonele met op de plaats van de hechtingen wat tape om zijn hoofd en scoort de tweede try van de wedstrijd. Greeve zet vervolgens de score op 14-6. In de laatste minuut duikt Richard Manley ook nog over de tryline na een mooie break van Oliva Sialau en Greeve, die opnieuw de conversie raakt. DIOK – Oysters gaan zo met 21-6 de rust in.

In de tweede helft lijkt DIOK warmgedraaid en komt meerdere keren weer dicht bij de tryline, terwijl de regen door blijft druilen. Ook de Oysters weten bijna een try te scoren na een mooie break, die net op tijd wordt voorkomen door een prachtige trysaving tackle van Daan van der Avoird. Helaas blijft DIOK foutjes maken, die worden afgestraft met twee rake penalty’s, die de stand in de 63e minuut op 21-12 zetten.

DIOK zet daarna dan echt de versnelling in, waardoor Bennie-Coulson nog twee keer de tryline vindt en daarmee een hattrick scoort. Dit keer neemt Pierre Mounal de conversies, en kickt één keer raak. Het is dan 33-12. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd is de scrum van DIOK ijzersterk, waardoor voornamelijk DIOK balbezit heeft. In de 78e minuut kan Tom Altink recht onder de palen scoren na mooi samenspel met Mees van Oord. Mounal kickt ook deze conversie weer raak, waardoor de score op 40-12 komt.

In de laatste actie van de wedstrijd scoren ook Richard Manley, die wel op de wing lijkt te staan, samen met Daan van der Avoird na een prachtige kick van laatstgenoemde een try, die helaas – maar wel terecht – wordt afgekeurd. De wedstrijd wordt met een eindscore van 40-12 afgefloten, waarna de spelers traditiegetrouw worden getrakteerd op een bord hutspot na een warme douche. Het feest in Leiden kan nu écht beginnen.

Bron: DIOK Rugby

ONZE SUBSPONSORS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*