Hoofdsponsors
NIEUWS

Nationale toptennissers strijden om de titel tijdens de ‘Open Leidse’ op Roomburg

18 t/m 24 Juli - TC Roomburg, Leiden

Uw sportwedstrijd live op internet uitgezonden? wij verzorgen livestream! klik hier voor meer informatie

Leiden, 18 juli 2022 – Tientallen Nationale tennistoppers strijden van maandag 18 tot en met zondag 24 juli 2022 om de titel tijdens de 66e RE/MAX Open Leidse Tenniskampioenschappen op Tennisclub Roomburg. Toegang tot het toernooi is gratis.

Sterk deelnemersveld
Het beroemde tennistoernooi vindt alweer voor de 66ste keer plaats op de Leidse tennisclub aan de Kanaalweg. Zoals elk jaar doen veel van de beste tennissers van Nederland mee.
Bij de heren komen beide finalisten van de 2021 editie van de ‘Open Leidse’ terug; Lodewijk Weststrate om zijn titel te verdedigen en Daniel de Jonge om hem hiervan te weerhouden. Ook de eerdere toernooiwinnaar Niels Lootsma is van de partij. Deze drie spelers uit de top 20 van Nederland hebben wel te maken met een pittige concurrentie, onder meer van top 30 spelers Dax Donders, Jarno Jans, Thorsten Sollie en Jurriaan Bol.
Bij de dames komt finaliste Shura Poppe (nummer 25 van Nederland) proberen haar resultaat van 2021 te verbeteren. De plaatsingslijst wordt vooralsnog aangevoerd door Gabriella Mujan (nr. 21). Local hero Marenthe Sijbesma heeft een sterke groei doorgemaakt en komt met een top 30 ranking proberen dit toernooi in haar eigen regio te winnen.

Planning Open Leidse
De kwalificaties voor het hoofdtoernooi worden op maandag 18 en dinsdag 19 juli gespeeld. Het hoofdtoernooi start op woensdag 20 juli en zondag 24 juli is de grote finaledag. De wedstrijden van het Nationaal Ranglijst Toernooi worden tussen 10.00 en 21.00 uur gespeeld en zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek.

Oudste Nationaal Ranglijst Toernooi van Nederland
De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg, daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. Naast het toernooi in de categorie 1 wordt van 16 tot en met 24 juli 2022 voor regionaal talent ook een Open Toernooi in de categorieën 3 tot en met 7 gespeeld.

Gedurende het toernooi kunnen op tcroomburg.nl de wedstrijdschema’s en dagprogramma’s geraadpleegd worden.

Bron:
TC Roomburg
SPONSORS

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button