Downstairs wint van koploper The Peaky Blinders, titelstrijd wordt beslist in Alphen a/d Rijn

Downstairs wint van koploper The Peaky Blinders, titelstrijd wordt beslist in Alphen a/d Rijn

In de DBBR Eredivisie stond gisteravond de topper tussen nummer 1 The Peaky Blinders uit Nieuw Vennep en Downstairs 1 uit Katwijk op het programma, met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide teams 5 punten, oftewel een flinke opdracht om ruim te winnen voor de mannen uit Katwijk om de titelstrijd nog enigszins spannen te maken, met het grote voordel dat Erwin Vossen ontbrakt bij The Peaky Blinders, een flinke tegenvaller dus voor de thuisploeg, of het invloed had lees je hieronder. 

De roundrobin ging met 3-5 naar de mannen uit Katwijk oftewel een 0-1 voorsprong, dan de singles hierin won Zafer Sari met 4-3 van Stephan van Duijvenbode oftewel een 1-1 tussenstand, vervolgens won Lorenzo te Hennepe met 4-2 van Alex Mos, een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg, Elmer Kralt wist vervolgens wel te winnen van Arjen de Jong (de man die tot deze wedstrijd nog op 100% stond) met 4-2, oftewel een mooie tussenstand van 2-2, en in de laatste single had Patrick Vonk helemaal niks te vertellen tegen Henny v/d Ster 0-4 oftewel Sterretje brengt de mannen uit Katwijk op een 2-3 voorsprong, en dit was eingelijk ook het moment dat Downstairs moet gaan doordrukken om het kampioenschap nog intressant te maken, maar de 1e koppel gaat met 3-2 naar Lorenzo/Patrick en dus een stand van 3-3, maar dan komt de trein op gang uit Katwijk via Henny/Alex die met 2-3 winnen van Zafer en Arjen komt er een 3-4 stand op het bord, vervolgens weten Henny/Alex ook te winnen met 3-0 van Lorenzo/Patrick en als dan ook de laatste koppel met 2-3 naar Jeffrey de Winter/Elmer gaat is het feest wat dant betreft voor Downstairs 1 compleet, met nog 1 wedstrijd te gaan is het onderlinge verschil teruggebracht naar 2 punten.

Maar hoe ziet de laatste speelweek er dan uit? nou The Peaky Blinders gaan op donderdag 16 mei op visite bij nummer 7 Freddy & The Bacoboys RA eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Nieuw Vennep in 4-5, dit was toen de eerste nederlaag voor de koploper van dit seizoen, oftewel een echte angstgegner voor de koploper. En op dezelfde avond speelt Downstairs 1 de uitwedstrijd tegen Crazy House eerder dit seizoen in Katwijk was Downstairs 1 met 6-3 te sterk. Kan jer er dan nog een voorspelling op los laten? laten we er vanuit gaan dat Erwin Vossen er bij de koploper a.s. donderdag wel bij is, dan scheelt dat al 50% en dan zou een 4-5, 3-6 of 2-7 tot de mogelijkheden moeten behoren en ik zie Downstairs 1 ook niet met ruime cijfers winnen van Crazy House, of andere factoren moeten gaan meespelen, maar goed mogelijk is er een delegate van de DBBR aanwezig om alles in goede banen te leiden. ;-) 

UPDATE: En dan vergat ik de kansen nog van Crazy House zelf, de mannen staan inmiddels op 169 punten wat neerkomt op een achterstand van 6 punten op koploper The Peaky Blinders en 4 punten op Downstairs 1, oftewel een grote nederlaag voor The Peaky Blinders en zelf een ruime zege boeken op Downstairs 1 en dan zijn zij de lachende derde! Oftewel er is nog genoeg om voor te spelen in die laatste speelronde. 

Inmiddels is wel het doek gevallen voor Friday is my Day en NUL182, zij worden volgend seizoen in de eredivisie vervangen door Sakkiemoto's en Dartiesten.