Eerste internationale stage voor waterpolo project Girls Only van ZVL-1886

Eerste internationale stage voor waterpolo project Girls Only van ZVL-1886

Leiden, 1 mei 2024 - Het innovatieve project "Girls Only", een initiatief van ZVL-1886 waterpolo geïnitieerd in september 2023, maakt een vliegende start met de aankondiging van haar eerste internationale trainingsstage in het Hongaarse Boedapest. Girls Only is ontstaan uit een samenwerkingsverband met internationale verenigingen en streeft ernaar om jonge waterpolosters uit Leiden en omstreken extra te ondersteunen en te laten ontwikkelen.

In mei 2024 zullen 11 meisjes van onder 12 jaar afreizen naar Boedapest om deel te nemen aan een trainingsstage. Deze stage biedt een unieke kans voor persoonlijke en sportieve groei. De deelneemsters trainen gemengd met de Hongaarse jeugd, bezoeken culturele plekken, krijgen training van een Hongaarse topcoach en spelen onderling wedstrijden. De trainers van het Girls Only-project volgen workshops en wisselen kennis uit met de Hongaarse collegas.

Girls Only ondersteunt meerdere doelstellingen vanuit het nieuwe beleidsplan van ZVL-1886. Het versterkt de verbinding tussen verenigingen in de Leidse regio, het biedt meer kansen voor meisjes in het waterpolo en het verbetert de kwaliteit van trainers en coaches . Het project onderstreept de maatschappelijke waarde van talentontwikkeling en streeft ernaar jaarlijks activiteiten, als trainingen, workshops, crowdfunding en internationale uitwisselingen, te organiseren. De doelen en ambities vanuit het project worden gesteund door Sportakkoord Leiden.

Iefke van Belkum-Nederend als woordvoerder vanuit ZVL-1886 vertelt: ‘Girls-Only belichaamt de kernwaarden van ZVL-1886 door het bevorderen van regionale samenwerking, het bieden van kansen voor meisjes in waterpolo en het versterken van coachkwaliteit. Dit project illustreert onze inzet voor talentontwikkeling en onze ambitie om jaarlijks diverse activiteiten te organiseren. Onze dank gaat uit naar het Sportakkoord Leiden die het project mede mogelijk heeft gemaakt.‘

De deelnemende speelsters van het programma komen van diverse clubs uit de regio: Alkemade, AZC, BZ&PC, NZ&PC, ZPC Katwijk, ZV Sassenheim en ZVL-1886.