Jongens ZVL-1886 CJ1 zo goed als zeker van FinalFour

Jongens ZVL-1886 CJ1 zo goed als zeker van FinalFour

De jongens van ZVL-1886 CJ1 zijn gisteren een stap dichterbij de FinalFour gekomen door een overwinning te behalen op het combinatieteam van VZC/Polar Bears met 18-9 in hun thuiswedstrijd in Zwembad de Vliet.

In een gelijkopgaande eerste periode opende Ruben Baars namens de tegenstander de score met 0-1, gevolgd door een snelle gelijkmaker van Stan van den Heuvel, waarna Baars opnieuw scoorde voor een 1-2 voorsprong. Luca Zonderop zorgde echter voor een gelijke stand van 2-2 aan het einde van de eerste periode.

De tweede periode zag een vergelijkbaar spelbeeld, waarbij Zonderop het voortouw nam en de score op 4-2 bracht, maar Thijs van Beek de aansluitingstreffer maakte, wat een uitdaging bleek voor de jonge talenten uit Leiden. Eerder dit seizoen hadden ze hun tegenstanders nog gemakkelijk verslagen met respectievelijk 4-22 en 28-8. Was de druk van de kwartfinale nu van invloed?

In de derde periode begon het team uit Leiden langzaam weg te lopen, met doelpunten van Milan van Haastert, Stan Eli Reijchard (4x), Luca Zonderop (2x) en opnieuw Stan van den Heuvel, waardoor ze een voorsprong van 12-4 namen. Het vierde doelpunt van de uitploeg kwam opnieuw op naam van Ruben Baars.

De vierde periode zag opnieuw een doelpunt van Baars voor de tegenstander, waardoor de stand op 12-5 kwam, maar doelpunten van Stan Eli Reijchard (3x), Luca Zonderop (2x) en opnieuw Stan van den Heuvel, evenals drie doelpunten van Thijs van Beek en opnieuw Baars voor de tegenstander, zorgden voor een eindstand van 18-9.

Vanavond om 17.30 uur is de return in De Vallei in Veenendaal, waarbij de talenten van ZVL-1886 een voorsprong van 9 punten zullen verdedigen.