Meiden ZVL-1886 BM1 hard op weg naar de FinalFour

Meiden ZVL-1886 BM1 hard op weg naar de FinalFour

Onze meiden van ZVL-1886 BM1 zetten gisteravond in hun thuiszwembad De Vliet een grote stap richting de FinalFour voor de landstitel, geleid door een uitstekende prestatie van Loeki Ouwerkerk. Met een overtuigende 13-7 overwinning op VZV Njord uit Veldhoven behaalden ze een belangrijke zege, vooral opmerkelijk gezien het feit dat beide teams in de Eredivisie eerder tweemaal gelijk speelden.

De eerste periode van de wedstrijd was een afwachtend spel van beide ploegen. Linda Verhoeven bracht VZV Njord op een 0-1 voorsprong, maar dankzij Loeki Ouwerkerk stond het al snel weer gelijk op 1-1.

In de tweede periode ontpopte Loeki Ouwerkerk zich tot een ware doelpuntenmachine. Ze scoorde kort achter elkaar en bracht ZVL-1886 BM1 op voorsprong met 2-1, 3-1 en 4-1. Vervolgens knokte VZV Njord zich terug in de wedstrijd, met doelpunten van Babs van Rooij, Lin Godefrooij en opnieuw Linda Verhoeven, waardoor de ruststand op 4-4 kwam.

Na de rust bracht Lieke Kreijkamp ZVL-1886 BM1 weer op voorsprong met 5-4, maar al snel volgde de gelijkmaker door Noami Domen, waarna Senna Pet de Leidse meiden opnieuw op voorsprong bracht met 6-5. Opnieuw knokte VZV Njord zich terug tot 6-6 via Lin Godefrooij. Echter, vanaf dat moment nam ZVL-1886 BM1 de wedstrijd volledig in handen. Met twee doelpunten van Liva Savenije en opnieuw Senna Pet liepen ze uit naar een comfortabele 9-6 voorsprong aan het einde van de derde periode.

In de vierde periode zette Senna Pet de stand op 10-6, waarna Lianne Coevert tweemaal scoorde voor een overtuigende 12-6 voorsprong. Loek Ouwerkerk voegde nog een doelpunt toe aan het totaal, waarna Babs van Rooij het slotakkoord verzorgde voor VZV Njord met de eindstand van 13-7.

Vanavond om 19.00 uur staat de returnwedstrijd gepland in City Sport Veldhoven, waar de dames uit Leiden een voorsprong van 6 punten verdedigen.

UPDATE: De meiden van ZVL-1886 hebben zich geplaatst voor de FINAL FOUR, ze wonnen de uitwedstrijd met 7-9, doelputen kwamen op naam van Liva Savenije 3x Loekie Ouwerkerk 2x, Senna Pet 2x, Sarah Bo Mulder 1x, Lieke Kreijkamp 1x