Nuis haalt podium en wereldbeker plekken op NK afstanden

Dit weekend zetten IJVL-ers Kjeld Nuis en Tijmen Snel mooie prestaties neer op het NK afstanden. Op dag 1 reden ze de 500 meter. Bij de eerste omloop finishten ze dicht op elkaar. Tijmen kwam tot 35.24, Kjeld in de rit erna tegen tot 35.27. Daarmee stonden ze op 7 en 8 in de tussenstand. Kjeld liet de tweede rit lopen, Tijmen kwam in actie tegen oud-ploeggenoot Hein Otterspeer. In een sterke rit versloeg Tijmen Hein en reed een klein PR: 35.14. Daarmee was hij op vierde op de tweede afstand, en vijfde in het eindklassement.

Op dag 2 zagen we vandaag een IJVL-broederstrijd: Kjeld tegen Tijmen. Tijmen had de snelste opening van het hele veld,maar op de 700m kwam Kjeld er hard onderdoor, en stoomde met fraaie tussentijden en een lastige slotronde naar 1.44.53. Tijmen moest zijn snelle start bekopen met een heel zware slotronde en 1.45.95 – uiteindelijk een licht teleurstellende achtste plaats. Kjeld zag vervolgens alleen Thomas Krol nog onder zijn tijd duiken en behaalde dus zilver.

Op de derde dag stond de 1000 meter op het programma. Tijmen reed een scherpe 600 meter, maar moest in de volgende bocht een slag laten lopen en een handje aan het ijs. Hij kwam uit op 1.08.46, 2/100e onder zijn pr, en uiteindelijk zesde. Kjeld kwam in zijn rit tot dezelfde tussentijden als Tijmen, maar reed een sterkere laatste ronde. Hij bleef met zijn 1.07.88 slechts 1/100e seconde achter op Thomas Krol en eindigde op de ondankbaar 4e plaats.

Minstens zo belangrijk als de medailles waren de startplekken voor de wereldbekercyclus: voor de eerste vijf lagen die klaar. Kjeld haalde een startplek op de 1000 en 1500 meter Tijmen mag met zijn zesde plek op de 500m (daar telde de snelste van de twee 500 meters) en de 1000 meter hopen op een reserveplaats in het Wereldbekerteam.

Tekst: Gerard Snel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*