Ondertekening aannemingsovereenkomst Indoor Sportcentrum

Op 8 november zijn de aannemingsovereenkomsten voor het Indoor Sportcentrum ondertekend door wethouder Paul Dirkse en de directies van Remmers Bouwbedrijf BV, BRI Elektrotechniek BV en BRI Klimaattechniek BV. In december van dit jaar wordt het bouwterrein overgedragen aan de bouwers. De bouw start kort na de jaarwisseling en de oplevering is gepland in april 2023.

Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën): “Hier hebben we met veel Leidse sportliefhebbers lang naar uitgekeken. Jong en oud, topsport en breedtesport, bewegingsonderwijs van het Leonardo en van het MBO, in dit complex komt dat straks allemaal samen. Daar investeren wij als gemeente graag in, sporten voor iedereen. Met het Indoor Sportcentrum kunnen de zaalsporten in Leiden straks weer jaren vooruit.”

Het Indoor Sportcentrum bestaat uit een topsporthal, geschikt voor alle zaalsporten, met een capaciteit van 2.435 toeschouwers. Daarnaast beschikt het Indoor Sportcentrum over een tweede, kleinere sporthal, een sportmedisch centrum, verschillende multifunctionele zalen en horeca.De toekomstige gebruikers van de beide sporthallen zijn de Leidse sportverenigingen waaronder de
top-basketbalclub ZZ Leiden, het Leonardo College en MBO Rijnland. SMC Rijnland vestigt zich in het sportmedisch centrum en exploitatie van de horeca wordt in handen gegeven van First Place Horeca.

In het komende jaar zal nog worden besloten welke naam voor het nieuwe complex wordt gekozen.Tot dat moment staat het bekend als Indoor Sportcentrum (ISC).

Bron: Gemeente Leiden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*