Padel.nl Unicum Open: geslaagd padelfeest voor iedereen (VIDEO)

De padel top-16 van Nederland van zowel de dames als de heren meldde zich zaterdagochtend voor het finaleweekend van het Padel.nl Unicum Open. In het knock-out systeem kon dat betekenen dat je na één potje alweer aan de terugweg naar Maastricht of Groningen kon beginnen. Ook de regionale spelers waren gevorderd tot de afvalwedstrijden. Veel te vroeg in de ochtend sneuvelden de Katwijkse padel-ambassadeur Marco Cecchi, samen met Wouter van Tongeren, in de kwartfinales van de HD B. De eindzege in dat P250 B toernooi ging naar Vinkeveners Michiel Panhuizen en Marco Leonardi, ten koste van Pieter Visser en Unicummer Abe Kuijl. Deze laatste baalde dat ie hierdoor een plekje op de Wall of Fame op het park misliep. Wie wel vereeuwigd werden, waren Pim Geurts en Tim Oude Groen, die de C categorie wonnen, en de thuisspelenden Rajko Smaak en Luuk Figdor, winnaars van de D lijst. Die zien we volgend jaar levensgroot terug op de fotodoeken langs de Unicum promenade.

De mooiste kwartfinale heren werd rond lunchtijd op center court gespeeld. Werner Lootsma en Giovanni Bos kwamen net te kort voor een verrassing tegen de favoriete Robin Sietsma en Sten Richters (4-6 4-6). Jammer voor Unicum was dat Jacqueline van Wijk het in de kwartfinale dames met Mirjam van Roer niet redde tegen Stephanie Gomperts en Iris Sterkenburg. Dat Gomperts, meervoudig Nederlands kampioen tennis, nu met “All for Padel” op haar shirtje speelt, is veelzeggend.

Chayenne Ewijk en Leire Escribano (r) stralen. Vanaf de Zijlijn/Honsbeek Media zond de gehele finaledag live uit.

Unicum had nog een troefkoppel bij de dames, te weten Chayenne Ewijk en artist-in-residence Leire Escribano. Deze Spaanse vertoeft de zomermaanden op de club als trainer en speelster, waarbij ze haar Engels bijspijkert. In no-time heeft ze een grote schare fans onder de Leidse studenten opgebouwd. In de halve finale ontmaskerden ze Gomperts en Sterkenburg met tactisch sterk spel (6-1 6-2). Helaas ging de finale tegen de in Nederland al enkele jaren onverslaanbare Milou Ettekoven en Tess van Dinteren zeer nipt verloren (6-7 6-7). De druiven waren zuur voor Ewijk, die vorig jaar ook al van het Brabantse koppel verloor (toen met Rosalie van der Hoek; ze kregen toen zelfs een matchpoint). Het is een kwestie van tijd dat het kwartje de kant van Ewijk op gaat vallen. Overigens droomt Ewijk van padel op de Olympische Spelen. “Als ze nu melden dat padel in 2028 Olympisch wordt, dan zou ik nu alles laten vallen, en me zeven jaar volledig op padel storten”.

Milou Ettekoven en Tess van Dinteren (r): ternauwernood titelprolongatie voor Nederlandse kampioenen in Leiden.

Ook bij de heren ging de titel uiteindelijk naar de regerende Nederlands kampioenen en daar was dan eindelijk het succes voor de thuisclub, want Uriël Maarssen is de hoofdtrainer op Unicum, én mede-organisator van het toernooi. Met Bram Meijer uit Enschedé domineert hij al jaren het nationale padel. Zowel de halve finale tegen René Lindenberg en Andy de Bruijne, als de finale tegen Robin Sietsma en Sten Richters, leken gelijk op te gaan, maar aan het einde van de set wisten Maarssen-Meijer steeds het verschil te maken. “Da’s toch een stukje ervaring, het omgaan met de spanning in de big games aan het einde van de set. Je merkt dat de jongere jongens juist dan onnodige fouten maken”, legde Maarssen uit. Spelers als Lindenberg en Richters dringen serieus aan, en hun ervaring bouwt zich op, dus het zal steeds moeilijker worden voor Bram en Uriël om nationaal ongeslagen te blijven. Tot volgend jaar!

Bram Meijer en Uriël Maarssen: geen last van wedstrijdspanning

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*